sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Datini, obiceiuri sau cum ne place sa ne mintim.


       Nu mai ştiu exact la câte 15 sărbători au fetele ocazia să îşi pună busuioc,orzoaică,pene sau alte nebunii sub pernă și urmează să îl viseze pe făt frumos!
UOA! Ce tare!
        Da, şansa ca fata să îl viseze pe alesul inimii este fix egală cu şansa de a câstiga un iphone pe facebook, sau matematic vorbind este între 0 și niciuna.

          

       Apropiații îmi spun că uneori îmi place să filosofez.. și e cam adevărat, citândul pe un prieten "Îmi place, sună frumos ce spui tu,dar nu înteleg nimic!". Un cuget filosofic este expresia "Căci din zăduful zilei visezi noaptea și din prisosul inimi, vorbeste gura."
         
      Dacă tu dragă Raveica, o să te gândesti toata ziua la Andrei.. şansele sunt de 99% să îl visezi pe Andrei, dar asta nu pentru că conform tradiţiei busuiocul îşi varsă sucul gastric să îl visezi tu pe alesul inimii.
          Lăsând partea acuzativă la o parte, încerc să mă pun în piela ta dragă Raveica, și observ că în subconstient exista o fărâmă de ceva care relizează ca e o minciună frumoasă.
        Cea ce mă face să las partea acuzativă mai moale, e faptul că punându-mă în pielea ta.. încep să te înţeleg. Înţeleg că în adâncul gândirii ştii că te minţi, dar ai nevoie de acea minciună, minciună care o foloseşti ca un pod pentru a trece prăpastia timpului până la cunoaşterea alesului.
        

      Tuturora ne place să fim mințiți! Cei care spun că nu le place să fie mințiți, MINT! Bun, trebuie să subliniem că ne place să fim mințiți, dar frumos, altfel, nu merge!
    

     Câteva din exemplele de minciună nevinovată:

   Andrei slăbeşte, Raveica se bucura crezând că însfarșit Andrei slăbeşte la insistenţele ei, în concluzie, datorită EI Andrei slăbeşte și e mai Se-XY! Adevărul e puţin diferit.. Andrei bea prea multă bere nefiltrata cu Dani miticu, îl prinde o gripă și rămâne fără poftă de mâncare.

   Andrei are N restanţe la facultate, Raveica îl tot bate la cap să înveţe. Andrei trece examene în restanţe. Raveica se fălește ca datorită EI Andrei a trecut examenele.
Adevărul din nou diferă. Andrei a învățat pentru examene, pentru că nu vrea să se imbogățească universitatea cu banii de refaceri!
Exemple sunt foarte multe, cred că fiecăruia dintre noi ne place să fim mințiți, dar să fim mințiți frumos!



Să nu uităm că cel mai des, ne mințim noi pe noi inșine, și ne place!

2 comentarii :

  1. o placere sa-ti citesc publicatia! iti apreciez si "filozofia" afisata, sper s-o imbratiseze mai multi oameni. Asta pentru ca o vad sanatoasa,fiind dintr-un izvor clar, infailibil. Stii la ce ma refer, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți multumesc frumos pentru parere.
      Pentru mine ca debutant inseamna foarte mult.

      Ștergere

Your Website Title